به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه استانفورد کشف کردند که سلولهای بالغ چربی در عمل جراحی برداشتن چربیهای اطراف شکم و پاها از بدن خارج می شوند می توانند به آسانی به سلولهای بنیادی جنینی شده موسوم به سلولهای iPS تبدیل شوند.
سلولهای iPS گروهی از سلولهای بنیادی هستند که شبیه به سلولهای بنیادی جنینی بوده اما از سلولهای بالغ به دست آمده اند. این سلولهای بنیادی می توانند به انواع مختلف سلولهای بزرگسال تمایز یابند.
به گفته این محققان، این سلولهای چربی برداشته شده می توانند آسانتر از سلولهای پوست، دستکاری و به سلولهای بنیادی جنینی شده تبدیل شوند.
استفاده از سلولهای پوست، روش رایج برای تولید سلولهای بنیادی iPS است.
سلولهای iPS با استفاده از ژنهایی که سلول بزرگسال را به حالت سلول نابالغ و انعطاف پذیر بازمی گرداند به دست می آیند.
براساس گزارش لس آنجلس تایمز، در این خصوص دانشمندان استانفورد توضیح دادند: "این سلولهای بزگسال که از بافت چربی اطراف شکم و پاها برداشته شده اند می توانند به آسانی به سلولهای بنیادی قابل تمایز تبدیل شوند. سلولهای iPS به دست آمده نسبت به سلولهای iPS که از سلولهای فیبروبلاست پوست ایجاد می شوند شباهت بیشتری به سلولهای بنیادی جنینی واقعی دارند. سلولهای بنیادی جنینی شده به دست آمده از پوست باید به مدت سه هفته در آزمایشگاه کشت داده شده و سپس برای تبدیل شدن به بافت مورد نظر برنامه ریزی شوند. این در حالی است که سلولهای بنیادی حاصل از چربیها بدون نیاز به سه هفته کشت آزمایشگاهی برای استفاده شدن آماده هستند."
نظر شما